Location : Mangga Dua, Jakarta

Type : Showroom

Phase: Completed

This project is the renovation of 4-stories shop with area per floor of 5×16 m2. Space efficiency for exhibition and different showroom concept become goals for this project.

The ground floor is an open-area to attract people entering the showroom. 2nd floor serves visual experiences and product introduction. Visitor can interact with the unique display in 3rd floor.

In the relaxing 4th floor (which used indoor-outdoor concept), attracted visitor can consult with the designers. To prevent sun heat, the facade facing west is arranged massively with few openings using waste ceramic as ornamental pattern. While the opposite contains full aperture as a light and wind-source during the day so it does not require artificial-light.